Skrivet av: Hanna Helsing | juni 22, 2015

Kalas, midsommar och en strulig fot 

Just nu är fokus, familj, vänner, jobb och träning. I den ordningen. Min egen träning kommer så småningom. 

Förra helgen var vi på ett trädgårdskalas hos vänner. Elliot träffade en ny kompis, de hade samma härliga humor.  


 söndagen, kom min vän Cillla. Jag hjälper henne med träningen och vi körde ett pass ihop. Peter och svärfar byggde grind så vi tog med barnen. Vi sprang till löpbanan för att köra korta intervaller, 400, 300, 200, 100. Med lite längre vila då en sprang och den andra passade barnen. Barnen ville vara med och springa. De ställde upp sig på startlinjen med mig och sa, klara färdiga gå.  Vi stack iväg. Barnen sprang det fortaste de kunde och jag med. Jag hörde hur de ropa efter mig men jag skulle ju träna så jag ökade farten istället. Jag visste ju att Cilla tog hand om barnen så jag lämnade dem inte helt i sticket. Men kände mig som sämsta morsan som inte kunde låta barnen vinna. 

Sen åkte jag och Cilla och träffade våra vänner Maggie och Rosie. Vi fick en härlig eftermiddag ihop. Åt god lunch, drack bubbel och hade det bra. 

Måndag och en ny vecka med massor med kul jobb. Jag stack iväg på Vespan strax efter klockan 7 på morgon. Jobb hela dagen. Hämtade barnen och lagade mat och fixade hemma. Sen iväg på Vespan igen för att träna med Hägersten Running Club. Sista passet för denna termin.  

  

När jag kom hem stack jag iväg på ett eget löppass. 8 km löpning. 

Jag har under en längre tid haft känningar under hålfoten och nu börjar det även göra ont så jag tar det riktigt lugnt med min egen träning och ska boka tid hos naprapat snarast. Det gör mest ont efter träning. 

På tisdagen tog jag löpvila för mig själv. Onsdagens sista coachpass blev med Ekerö Running Club som nu kör sommarträning. Detta lilla gäng fick idag köra backeträning. 

 

Efter träningen med dem tog jag en kvällsrunda. Totalt 18 km. 

Sen fick jag lov att vila foten igen från egen träning då det gjorde alldeles för ont att anstränga den för mycket. 

Så blev det fredag och midsommar som vi firade traditionsenligt på landet med familjen.  Dans runt midsommarstång, god mat, tipspromenad och femkamp. Det är min systers barn som fixar 5-kampen varje år. Det blir inte hopp med säck eller ägg på sked utan mer skjuta straffar och dribbla fotboll. 

Det blev såklart mycket hopp på studsmattan och vi tog även en promenad i skogen. Livsfarligt att släppa ut mig utan lokalsinne med fyra barn med nästan lika dåligt lokalsinne i skogen. Melvin och storkusinen guidade oss i alla fall hem till slut. 

   

 Sa jag att det blev mycket fotbollsspelande under midsommarhelgen? 

 

söndagen stack jag och fotbollskillen Eddie ut på en löprunda. Vi körde intervaller. Han var duktig.  

Efter det passet körde jag ett eget intervallpass. Foten kändes bra under hela tiden. 9km löpning. 

Dock kom smärtan efteråt på kvällen. Så det blev vila igen på söndagen. Så himla frustrerande att inte kunna springa och jag har svårt att motivera mig att hoppa på cykeln   och cykla utan sällskap. Men snart har jag väl inte så mycket val om foten ska fortsätta strula. Tid ska som sagt bokas i veckan för att kolla upp den. 
Hörs hej! 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: