Skrivet av: Hanna Helsing | maj 4, 2015

Äntligen igång igen. 

Jag har diagnoserat mig själv och kommit fram till att jag är pollenallergiker. Jag har faktiskt tänkt det i flera år, då jag under flera år fått symtom som kli i halsen, täppt och snuvig näsa vid den här tidpunkten på året. Förhoppningsvis förklarar detta även min trötthet och korta stubin. Den senaste veckan har jag varit så fruktansvärt trött. Gått och lagt mig runt 21 men ändå inte kommit upp på morgonen och sen har jag aldrig kommit igång under dagen. Inte ens 10 koppar kaffe har hjälpt. 

Läste att trötthet och irritabilitet var vanliga symtom vid pollenallergi. Mitt tålamod har varit noll den senaste tiden. Det måste bero på den höga pollenhalten här på Ekerö. 

Idag är det måndag och jag har äntligen tagit ett löppass efter en evighet av träningsvila. Och det kändes så otroligt bra och framförallt inga känningar i knät. Det kändes så lätt och bra att jag bara ville gråta av lycka att kunna springa igen. 

Jag tog en runda på Munsöleden här på Ekerö. Det blev 8 km men jag hade gärna fortsatt. Men nu får jag starta smart så jag håller till mitt nya tävlingsmål. 

   
 
Vi hörs! Hej! 


Svar

  1. Hej! Jag känner av precis samma sak, kort stubin, oändlig trötthet och ett sömnbehov som inte verkar gå att mätta. Jag har tolkat det hela som någon slags utbrändhet/överbelastning. Även om det inte är speciellt mycket just nu i livet så har det varit intensivt över längre tid. Jag har dock testat pollenallergi med hjälp av snabbtestar på apotek vilka visade att jag inte var allergisk men kanske är det så ändå. Lite nyfiken på vad du valde att behandla med?

    • Hej Staffan, det verkar som vi har samma symtom. Jag har inte gjort något pollenallergitest så jag har egentligen ingen aning om det är det jag har. Men jag tycker det blivit bättre efter jag började med allergi tabletter. Om det är placebo spelar ingen roll 🙂 Jag köpte, clarityn 10 mg. Nu får jag kanske någon kunnig person efter mig. Jag kanske inte alls gör rätt. 🙂
      Jag är fortfarande trött men inte alls på samma sätt och jag har inte lika kort stubin som tidigare.
      Hoppas du blir bättre snart!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: