Skrivet av: Hanna Helsing | mars 24, 2015

Träningsflow

Igår hörde jag på radion om begreppet vårtrötthet och vårdepression. Trodde det hörde till hösten när det börjar bli mörkt och kallt men tydligen är detta minst lika vanligt att bli vårdeppig som höstdeppig. Det är många som känner sig väldigt trötta just nu. Tipset från läkaren var motion: Rör på dig, ta en löprunda eller promenad. Gärna morgon eller lunch då det är ljust ute. 

Jag är inne i ett riktigt bra träningsflow just nu. Jag vill träna hela tiden och behöver någon som hejdar mig mer än peppar mig. 

Mina tider är fortfarande inte där jag vill att de ska vara men träningsglädjen är helt tillbaka och det är det viktiga. 

Det blev två pass idag också. Först backe, 3x90s, 3x60s, 3x40s, 3x30s samt upp-och nedjogg. Totalt 9km.  

 


Sen körde jag magträning i 15 minuter och avslutade med andningsövningar och fotisättningsövningar som jag försöker göra varje dag men det blir lite sisådär med det. Andningen glöms ofta bort av oss löpare men är så otroligt viktigt för att undvika onödiga belastningar och stel rygg. Det finns även undersökningar som visar att tider förbättras med rätt andningsteknik. 

Efter jobb med träningsupplägg för adepter, samarbetsavtal för nya företag och lite annat så stack jag ut på löppass nummer två, 10 km löpning.  

 

Efter hämtning av barnen satt vi ute en stund och njöt i solen innan det var dags att ge sig på jobb nummer två. Laga mat, Linas matkasse kom igår men jag orkade inte laga något med hundra moment så det blev pasta och korv. Vi har börjat lämna korvträsket som lätt uppstår som småbarnsförälder. Sen det eviga plockandet av lego och leksaker som sprider sig i hela huset. Hundra kilo kläder som skulle tvättas och lite städning. 

   

Hörs! Hej! 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: