Skrivet av: Hanna Helsing | mars 2, 2015

Förra veckans löpträning 

Jag förstår att det är många som undrar hur det gått med min tå? Både min mamma och pappa ringde i söndags för att kolla status på den och så passade de även på att kolla hur barnbarnen mår. Eller så var det tvärt om. Jag vet inte. 

Jag kan meddela att tånageln nu är borta. Jag vet, sjukt äckligt och ingen ny nagel vill visa sig. Men det gör inte ont längre och det är huvudsaken. Löparfötter är nog inte kända för att vara supermysiga. Det blir tyvärr ingen bild nu heller. Förstår om ni vill se men jag måste skona de känsliga läsarna. 

 Veckan som varit har bestått av mindre distans men mer fartpass. Då jag även haft en obehagliga känning i mitt högerknä. Det har vid flera tillfällen per dag känts som jag fått en kniv in i knät och benet viker sig när jag varit ute på löprunda, gått eller bara stått still. Fruktansvärt ont en sekund sen försvinner smärtan lika fort som den kom och allt är som vanligt. 

Jag blev lite orolig att det var minisken eller liknande. Så jag kollade upp det hos naprapat och vet nu att det inte är minisken utan problemet sitter som det oftast gör någon annanstans. I mitt fall sitter det i låret och höften. Vilket känns skönt att veta. Jag kan fortsätta springa och har fått övningar att göra. Jag fick nålar i låret och höften. Det gjorde så fruktansvärt ont men nu känns det bra. Har inte haft många känningar efter besöket. 

Jag fick aldrig iväg någon veckosummering i söndags så jag postar den nu och denna veckas träning kommer på söndag som vanligt. Okej. Då kör vi! 

Måndag, löpvila. Kaveln åkte fram på kvällen. Tisdag, 8 km morgonjogg, plus magträning i 30 minuter. 8 km eftermiddagslöpning. Detta upplägg för att skona knät. Första passet gick jättebra men jag fick några knivhugg under den andra löprundan. 

Glad var jag efter den första rundan sen inte riktigt lika glad. onsdagen träffade jag naprapat Magnus. Jag har alltid lite småångest varje gång jag ska på ett sådant besök. En vet ju inte hur ont det kommer göra och så tycker jag det är obehagligt med allt knakande och jag känner mig helt mörbultad. Dagens akupunkturnålar var inte att leka med. Jag kallsvettades och ville bara skrika. 

Torsdag, korta intervaller. 12×200 m med en minus vila mellan intervallerna. Totalt 9 km löpning. 

Fredagen bestod av lite fart igen. Idag en stege, 1200m, 1000m, 800m, 600m, 400m, 200m. Totalt 9 km löpning.

I lördags kom jag ut på den längsta rundan under veckan. 14 km. Jag valde att hoppa något längre pass för att spara lite på kroppen och få bukt på de känningar jag haft. 

Söndagen, löpvila igen. Jag åkte och shoppade slalomutrustning på rean och köpte den här snygga träningsjackan från Lindex. Den är härligt 80-90-tals stor med fina färger. Jag ska inte springa i den utan ha den på mig jämt annars. Nästa vecka hopppas jag på mer löpning utan känningar. 

Adjö! 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: