Skrivet av: Hanna Helsing | februari 22, 2015

Vårkänslor med bakslag

Under veckan som gått har jag fått vårkänslor. Sol, torr asfalt och 10 plusgrader. Jag har letat vårtecken precis överallt och tänkt att nu, nu vänder det.
Samma stund som tanken infann sig så kom även det första bakslaget och snön kom tillbaka.

Jag har fått två skador. Tänker inte visa några bilder på dessa då det ser jätteläskigt ut. Jag har fått en inflammation eller liknande i lilltån. Kan knappt ha skor på mig. Det gör sjukt ont när jag går men det går bättre att springa , då domnar tån bort efter några kilometer. Har nu försökt läka det på egenhand men imorgon, måndag måste jag nog besöka läkare. Det tar emot kan jag säga.
Jag har även fått fruktansvärda skavsår från toppen. Aj så ont det gör.

Min träningsvecka har varit okej. Jag har fått ganska många kilometer i benen men farten är långt borta. Det känns lite tungt att jag inte är där tempomässigt som jag vill vara. Självförtroendet blir lite lågt och jag stressar upp mig att jag inte kommer vara i form till i Maj då jag tänkt springa Stockholm Marathon.

Sophia rekommenderade mig att stänga av klockan nästa vecka. Inte ha någon koll på tempo och distans utan enbart gå efter tiden jag är ute. Det blir en utmaning kan jag lova. Då jag samlar på kilometer. Men såklart nyttigt för mig och mitt självförtroende.

I måndags var det dags för en längre distans. 28 km lugn löpning. Det kändes lätt och bra hela vägen.

IMG_0625

IMG_0624

IMG_0626
På kvällen drog jag till gymmet och cyklade 15 km.

Tisdag, 12 km löpning, . Idag tunga steg. På kvällen körde jag mage och ben.

onsdagen var det dags för lite fart i benen. Jag och Sophia åkte till FRA, parkerade bilen och värmde upp. Sen 12x200m med joggvila mellan intervallerna. Jag borde inte kollat klockan för det var deprimerande tider på intervallerna. Totalt 12 km löpning.

Torsdag, 8 km löpning.

Fredag, 18 km löpning underbart löpväder. Torr asfalt och sol. Jag såg vårtecken överallt.
Löparbanan var nästan helt isfri så jag fick lov att ta ett varv på banan och känna och längta lite.

IMG_0627

IMG_0623

IMG_0587

lördagen, 13 km löpning med Annelie. Hon var stark. Det blev en ganska backig runda. Trevligt med löpsällskap tycker jag.

IMG_0622

På kvällen åt jag middag med vänner.

IMG_0612

Söndag träningsvila. Vi vaknade till ett vitt Ekerö. Det är fint med snö men det var plusgrader så snön blev snöslask.
En som var missnöjd att inte kunna åka skateboard var Elliot. Han var arg som ett bi när han försökte släpa brädan i snön.

IMG_0620

Det var den veckan.
Vi hörs! Hej!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: