Skrivet av: Hanna Helsing | september 14, 2014

Tidiga morgnar, trött kropp och halvmara

Jag håller på att bli tokig på min telefon som fått ett eget liv och ringer upp personer vid de mest olämpliga tider och sätter igång musik mitt i natten.
Den har helt flippat ut och jag som hade tänkt hålla ut med min sega telefon tills IPhone 6 finns ute på marknaden i september/oktober.
Röststyrningen sätts igång precis hela tiden och ringer folk och sätter igång musik. Jag har stängt av funktionen för att ringa upp men den gör det ändå. Jag blir galen! Måste väl lämna in den på måndag.

IMG_0818.PNG
Nog om det. Nu har det gått en vecka igen. Det har blivit mycket löpning men bara ett ordentligt kvalitetspass för mig under veckan. Kroppen är tung och trött.

I måndags tog jag löpvila.

Tisdagen började tidigt. Jag gick upp före barnen (kors i taket). Tog vespan till Friend Arena och mötte upp morgonpigga löpare.

IMG_0775.PNG

IMG_0824.PNG
6km löpning.

Vid lunch drog jag iväg igen. Nu ett intervallpass. 1000m *4 st + 5*200 m. Tempot var väl inte så imponerande men det var jobbigt idag. 10 km löpning.

På kvällen drog jag och vespan in till söder och sprang ett fartlekspass i Tanto, 9 km.

IMG_0776.PNG

Onsdagen började med ett tidigt morgonpass igen. 6 km löpning runt de två sjöarna vid Friend Arena.

Sen lunchpass vid Humlegården. Backträning med avslutande styrka för höft och bål. Kul pass med ett kul gäng.

IMG_0825.PNG

På kvällen var det dags för löpning med Ekerö-gänget. Vi körde intervaller på bana. 800-600-400-200–200-400-600-800 med 1 min vila och 2 min serievila. Vi avslutade med styrka.
Alla kämpade så jäkla bra. Jag blev riktigt rörd faktiskt. Fantastisk stämning i gruppen. Alla hjälper varandra, hejar och peppar. Kvällen var magisk med en stor rund rödskimrande måne.

IMG_0827.PNG

IMG_0826.PNG

torsdagsmorgonen gick jag upp tidigt för att köra morgonpass. Jag var trött men jag gillar morgonlöpning och det är skönt att gå upp när alla andra sover och lugnt och skönt i trafiken.

IMG_0774.PNG
Jag brukar lyssna på musik när jag kör. Nu började telefonen få ett eget liv. Röststyrningen sattes igång och började ringa den ena efter den andra. Och jag kunde inte stanna mitt på vägen och stänga av. Ber om ursäkt för tidiga samtal.
6 km morgonlöpning.

På kvällen var det dags för en inspirationsföreläsning och sen ett löppass i Humlegården. Det blev en riktigt kul kväll med ett grymt gäng löpare.

IMG_0822.PNG

Fredag och morgonlöpning, 6 km. Det fick räcka med löpning för den dagen.
På kvällen firade vi Sophia som fyllt 30 år med en tjejmiddag. Lyxigt att vara hemma på 2 min efter en trevlig kväll med god mat och vin.

lördagen var det dags för Stockholm halv marathon.
Jag kände mig inte särskilt laddad. Trött kropp och väldigt seg. Peter frågade mig hur jag skulle lägga upp loppet och då hade jag redan bestämt mig att det inte skulle gå bra. Han försökte få mig att tänka om och ha en mer positiv inställning trotts att kroppen och huvudet inte var med mig. Det är aldrig bra att starta ett lopp och redan ha bestämt sig för att det inte kommer att funka.
På väg in till starten försökte jag ladda om med positiv energi. Jag höll dock på att somna på tunnelbanan. Var så fruktansvärt trött.

När jag kom fram värmde jag upp. Det kändes inge bra. Körde några stegringslopp men benen kom inte igång. Redan innan start hade jag åter igen dömt bort mig själv.

Starten gick och alla körde på i full fart. Jag hade bestämt mig för att ta det lugnt de första 4 km. Tittade på klockan några gånger och den visade att jag sprang i 4:15-4-25 fart. Riktigt så långsamt var inte planen. Efter ca 5 km var det dags att öka. Men det gick inte. Jag fick håll och ont i magen. Vågade inte dricka sportdryck och inte ta mina gel som jag hade med mig. Trodde jag skulle skita på mig.
Funderade från start att bryta men kämpade på. När 1:30 flaggorna kom ikapp mig höll jag på att bryta ihop. De försökte peppa mig.
Hemskt lopp blev det med en tid jag inte är särskilt nöjd med, 1:29 h.

IMG_0828.PNG

IMG_0829.PNG
Just nu är jag inne i en riktig löpsvacka men jag kommer igen.

Nästa helg är det dags för Mälarömilen. Ekerö Running Club kommer vara där. Tror jag springer 10 km loppet. Sen har jag tänkt springa Hässelbyloppet i oktober.
Efter det är det dags att lägga upp struktur och vila i löpningen igen.

Hej på er!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: