Skrivet av: Hanna Helsing | september 8, 2014

Morgonjogg, lunchpass, kvällspass och tävling

Veckan har sprungit iväg och jag har sprungit en del under veckan.
Sommaren håller sig kvar en stund till och jag njuter av det.

Jag hann inte uppdatera min träning förra veckan. Jag gillar att skriva av mig direkt efter passet då känslan finns där. Men det hann jag som sagt inte med. Så nu ska jag försöka summera min träning från förra veckan.
Varning för långt inlägg.

I måndags tog jag och Sophia en morgonjogg 13 km. Dessa morgonrundor är just nu mina favoritpass. Springa i ett lugnt och skönt tempo och prata om allt och ingenting med Sophia. Det känns knappt som träning utan mer som vi är ute och fikar.

IMG_0752.PNG

Hem till dusch, frukost, fixande och sen drog jag på mig nya löpkläder och åkte in till stan för att springa ett lunchpass.

IMG_0751.PNG
Jag var sen och fick springa i full fart genom stan för att hinna.
Vi körde långa intervaller 6* 1 km med
1 minuts vila mellan intervallerna. Samt uppvärmning, löpskolning och nedjogg. Totalt 12 km löpning med mina sprintlopp och transportlöpningen till och från passet.

tisdagen gick jag hem till Sophia efter lämning av barnen. Vi hann med en hel del jobb och även en hel del kaffe.
Sen drog vi ut på löpning. Jag hade tänkt att vi skulle köra ett trevligt pratpass men Sophia hade tänkt något helt annat. Så jag fick helt enkelt ställa in mig på tuffa intervaller på bana istället.
Jag hade sovit dåligt under natten och vi gick upp tidigt så jag kände mig fruktansvärt trött. Men det var bara att bita ihop.
Efter några kilometers uppvärmning körde jag 1000m +800m + 600m + 400m + 200m + 15s*8.
Efter det låg jag och hyperventilerade på backen. Helt färdig och kunde inte ställa mig upp.
Sophia hade andra planer. Vi var tydligen inte klara. Nu skulle vi köra 1000 meter i 3:50 fart.
Jag gnällde och gjorde allt för att slippa undan. Det kändes fysiskt omöjligt att börja springa igen just då. Men jag körde. Stängde av klockan och hon drog runt mig på banan. Jag ogillade Sophia skarpt under den kilometern. Jag trodde aldrig jag skulle klara det men det gjorde jag och när vi var klara tyckte jag om bästa Sophia igen.
Hon hjälper mig att göra det där lilla extra så jag blir en snabbare och starkare löpare. Både fysiskt och psykiskt.
Tack för det!
10 km löpning.

På kvällen var det dags för Urban Tribes löpning. Fartlek i ca 9 km.

Onsdagsmorgonen började med löpning, 13 lugna kilometer i skogen med Sophia.

IMG_0750.PNG

Vid lunch drog vi in till stan och körde ett lunchpass. Korta intervaller 30s med 30s vila * 6. Samt upp och nedjogg. Vi avslutade passet med styrketräning.

På kvällen var det dags för vårt härliga Ekerö Running Club-gäng. Vi körde backe med dem, backteknik uppför och nedför.

IMG_0754.PNG

torsdagen tog jag löpvila. Den enda löpningen jag fick den dagen var när jag sprang för att hinna ikapp snabba Elliot. Ibland undrar jag om han kan gå. Han springare konstant och gärna fort och långt.
Efter förskolan gick vi, eller sprang vi till affären för att köpa middag. Det är ca 2 km dit och Elliot sprang hela vägen. Fort gick det så jag fick springa för att komma ikapp och då ökade han tempot yttligare.

IMG_0748.PNG
Han har ett fint löpsteg. Det är bara de fladdriga armarna vi ska jobba på. (Skojade bara).
Vi stötte på kungen och drottningen på vägen.

IMG_0749.PNG
Vi vinkade och sa hej hej. Sen gick vi och handlade. Då satte jag barnen under protest i vagnen. För jag orkade inte springa efter dem i butiken. På tillbakavägen sprang Elliot hela vägen hem. Melvin satt och tog det lugnt i vagnen.
Då kan en ju tro att han borde varit trött när vi väl var hemma. Men energin tar liksom aldrig slut.

fredagen åkte jag till Friends Arena för att testspring en runda runt sjöarna. 6 lugna kilometer med 6 stegringslopp som jag la in efter halva rundan.

IMG_0745.PNG

IMG_0746.PNG

lördagen var det dags för tjejmilen.
Här är vi innan tävling, kvartetten plus Evas mamma som också sprang.

IMG_0738.JPG
Jag älskar den trevliga stämning som är under tjejmilen.
Jag stod i första led under starten men höll mig lite bakom då jag vet att jag är segstartad. Benen var sega och banan kändes backig och jobbig. Men det var en härlig stämning. Vid 8 km var jag trött. Då kom en bloggläsare ifatt mig och gav mig pepp. Tack för det! Det var precis vad jag behövde.
Jag hade hoppats på att komma unde 40 min men det blev 40:30 och plats 40. Jag är inte helt nöjd men just då kunde jag inte gjort så mycket bättre.

IMG_0742.PNG

Här är vi efter loppet. De andra var så himla grymma. Presterade superbra!

IMG_0741.JPG
På kvällen gick vi ut och åt och drack skumpa för att fira ett kul lopp.

Barnen vaknade vid 6:30 på söndagen vilket jag var jättenöjd med. Allt efter klockan 6 är en bonus för oss som är vana att gå upp alldeles för tidigt.

På kvällen tog jag en lugn jogg. Det var jätteskönt att springa. Jag lyssnade på en dokumentär på P3 som var spännande så jag ville inte sluta springa förens den var slut. 7 km kvällslöpning.

IMG_0760.PNG
Kvällsfikat blev för ovanligheten inte glass utan tomater från vårt växthus. Mycket smarriga.

IMG_0761.PNG

Det var allt för den veckan.
Tjing!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: