Skrivet av: Hanna Helsing | juli 1, 2014

Löpcoach och regn

I helgen, fredag till söndag har jag varit på utbildning. Löpcoach steg-2 genom Urban Tribes och PT-school. Vi har dels gått igenom träningsplanering, periodisering, löptekniksanalys, formtoppning, överträning, anatomi, skadelära, skademekanismer, stabilitetsträning för löpare, tillbaka till löpningen efter skador och PT-coachning.

20140701-130113-46873726.jpg
På fredagseftermiddagen fick vi även springa lite. Det var skönt efter en fullspäckad dag med intressanta ämnen.
Lördagen var lika fullspäckad och på eftermiddagen körde vi plyometriskträning med Rubin McRae. Jag fick sådan fruktansvärd träningsvärk i låren. Plyometriskträning är något jag aldrig utför själv men jag tänker att jag ska börja med det. Vi får väl se hur det går med det.
Söndagen rullade fort förbi och kursen avslutades med stabilitetsövningar för löpare och styrkeövningar.
Tre fantastiskt roliga och nyttiga dagar tillsammans med ett härligt gäng löpcoacher.

När jag kom hem körde jag lugn löpning i regnet. Eller lugnt och lugnt, det gick i 4:30 fart. Hade mycket spring i benen då jag vilat hela helgen.

20140701-131929-47969313.jpg
8 km löpning.

I måndags mötte jag upp Sophia och vi sprang ett långpass. Det var så otroligt kvalmigt ute, vilket gjorde att det kändes som jag tog halva andetag. Jag fick inte ner luften i magen utan den stannade någonstans på mitten. Det var ganska jobbigt att springa på grund av det men tiden gick fort. Det är så skönt att ha löpsällskap.
Jag hann dock bara springa 28 km för jag skulle iväg på möte. Det blev en snabbdusch och jag slängde i mig mat på vägen till mötet.

I morse mötte jag upp Sophia igen och vi tog en kortare morgonjogg, 12 km. Idag mycket skönare löpväder.

Sen blev det ett sent eftermiddagsmöte så Melvin och Elliot fick följa med. De har vuxit upp i styrelserum så de är vana. Det brukar inte vara några problem att ha med dem. Nuförtiden räcker det dock inte med en filt och några leksaker. Nu vill de gärna ha lite mer underhållning.

På kvällen var det dags för det sista Urban Tribes passet innan några veckors sommaruppehåll. Det var ett ganska litet men härligt gäng som sprang ett fartlekspass i Tanto. Det var 15 grader och duggregn. Hel perfekt löpväder.

20140701-212127-76887871.jpg

När jag kom hem fyllde jag på depoerna. Rabarber och jordgubbspaj med vit choklad. Jag hann äta en bit innan jag stack iväg på löpning och när jag kom hem blev det en liten bit till. Gott, gott.
Vi har så mycket rabarber och jordgubbar så vi vet inte riktigt vad vi ska göra med allt. Tror jag ska göra rabarber och jordgubbssaft i helgen. Det lät väl gott?

20140701-212915-77355928.jpg

Kram på er!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: