Skrivet av: Hanna Helsing | april 17, 2013

Äntligen!

Äntligen väger jag under 60 kg, 59,9 kg visade vågen i morse. 🙂 Det har tagit sin lilla tid men jag har även tillåtit det att ta tid. Jag har inte gått på några dieter, har dragit ner på kolhydrater vid måltiderna men äter fortfarande allt.

När jag väntade mitt första barn Melvin gick jag upp 25kg. Jag har under hela mitt liv varit smal och ätit allt som är gott och gärna mycket. Det fortsatte jag även göra när jag väntade barn och ”unnade mig” det mesta. Hade cravings på mjukglass och åt minst en om dagen efter lunchen under sommarmånaderna. Det jag inte tänkte på var att jag inte längre är 20 år utan 30 år och att jag inte kunde springa
5-10 mil i veckan under graviditeten. Jag cyklade dock två mil om dagen men gick upp i vikt i rask takt. För övrigt tyckte jag att jag var väldigt fin och hade gärna en tajt klänning för att visa upp min stora mage och min fylliga barm.
När Melvin var född kom jag igång med löpträningen efter ca 3 mån. Jag började träna med andra mammor. Vi körde styrketräning på utegym och backträning med barnvagnarna. När Melvin var 6 mån blev jag gravid igen. Blev fruktansvärt trött och orkade inte träna lika mycket. Jag fick dock missfall i tredje månaden. När jag hade återhämtat mig och kommit igång med träningen blev jag gravid igen. Jag körde på med träningen som vanligt tog det bara lite lugnare. I 7e månaden började fogarna krångla. Jag kunde knappt gå. Orken, viljan och konditionen fanns där men det blev fysiskt omöjligt att träna.
När Elliot föddes så satte jag igång med träningen snabbt. Jag hade så mycket spring i benen efter allt stillasittande. Kanske körde jag igång lite för snabbt. Minns hur jag låg i soffan efter en lugn löprunda och kunde inte röra mig. Kändes som hela underlivet spruckit upp. Men jag har hela tiden lyssnat på min kropp och tagit det försiktigt när den sagt ifrån.

Så jag har inte vägt under 60 kg på väldigt länge. Jag hann aldrig gå ner till målvikten innan jag blev gravid igen och gick upp ca 20 kg när jag väntade Elliot.

Jag vet att man inte ska stirra sig blind på vågen men jag tycker iallafall att det känns bra att vara under 60 kg, men vill gärna vara nere runt 55kg där jag var innan jag väntade mitt första barn. Dessa extra kilon gör en heldel för mina tider när jag springer. Jäklar va fort det kommer gå när jag väger ännu mindre! 🙂

20130417-120711.jpg


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: