Skrivet av: Hanna Helsing | maj 31, 2015

Årets första ultrapass

Jag har tänkt lägga in ett ultrapass i min träning på ca 50 km var fjärde vecka. Fram till mitt nya mål som är Stockholm Ultra Marathon, 100km den 8 augusti. 

Tanken var att inte springa Stockholm Marathon i år då jag inte alls är i form just nu. Jag har ingen fart i kroppen och träningen har inte funkat som jag vill. Men när jag i början av veckan fick ett erbjudande om startplats så började jag tänka om och bestämde mig för att köra. 

Jag sov länge på lördagsmorgonen. Lite för länge så det blev väldigt stressigt. Fick slänga i mig frukost och packa kläder sen hoppa på vespan och åka till Stadion.

På morgonen bestämde jag mig för att börja med att springa 8 km innan själva loppet. Vilket gjorde att jag fick ännu mer bråttom att komma iväg. 

Kom till stadion 50 minuter innan start. Lämnade in minna kläder och värdesaker och stack iväg på en löprunda. Hann få ihop 7,7 km sen hoppade jag in i startfållan, fick vänta någon minut sen stack vi iväg. Det var riktigt trångt första 21 kilometrarna. Jag startade i grupp G som startade sent. Det positiva var att jag fick springa om vilket ger självförtroende och energi. 

Just då ångrade jag att jag inte anmält mig till SM-klassen och att få stå längst fram och kämpa på riktigt. Men samtidigt skönt att springa och inte känna någon prestation.

De sista 42 kilometrarna sprang jag på 3,17 h sen lätt jogg de sista 100 metrarna för att få ihop mina 50 kilometer. Jag ökade inte ens i slutet utan tog den sista biten som nedjogg. Trött var jag men jag hade krafter kvar vilket kändes skönt.  

 

Det regnade och var lite kallt ca, 10 grader. Vädret störde inte mig när jag sprang men efteråt var det lite jobbigare. 

Jag bytte om till torra kläder men hann bli blöt igen innan jag kom till vespan och fick på mig regnställ. Färden hem var jobbig. Jag var blöt och kall. Så kall om fingrarna att jag knappt kunde sätta på blinkersen. 

Dagens pass blev i alla fall 50 km 

 

Idag dagen efter har vi inte gjort mycket. Nu på kvällen kändes det skönare ute och solen tittade fram så vi tog en kvällspromenad.  

 

Adjö! 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: