Skrivet av: Hanna Helsing | augusti 25, 2014

Tävlingsdagen UltraVasan 45 km

Nu har det gått några dagar sen UltraVasan. Det var ett trevligt och familjärt lopp som var väldigt välorganiserat.

Jag hade ställt klockan på 4:50 och gick upp och åt frukost.
Bytte om och gick sedan till bussen som skulle ta oss till starten. Vi kom tidigt till starten och fick vänta i nästan en och en halv timme. Vilket var segt och jag frös oerhört mycket. Hade alldeles för lite kläder på mig. Jag gick och gick och gick för att hålla mig lite varm. Jag var dock glad att det inte regnade. Regnet låg i luften.

När det var ca 30 min kvar till start började jag värma upp. Sprang runt, sakta sakta och gjorde några stegringslopp. Gick sen mot startfållan och plockade ut min gps som jag och några till skulle ha på sig.

Min plan var att hålla 4:30 min/km första 25 km och sedan öka.
Vi var 4 stycken som höll samma tempo. Efter ca 25 km var vi tre. Vi höll ihop hela loppet. Ingen vågade öka. Det kändes som vi var ute på en morgonjogg vi tre under hela loppet. Jag fegade och vågade inte öka då jag tvekade på mig själv.
När vi var ca 200 meter från mål blev det en spurtstrid mellan mig och en till. Vi kom in på samma tid men hon något före och vann därmed.
Jag är inte särskilt nöjd med min insats. Känns trist att det blev ett taktiklopp och trist att inte ha tagit ut sig på tävling. Trist att jag inte körde mitt eget race och sprang som planerat.
Men nu har jag lärt mig massor och förutom en dålig insats av mig så var det ett jättetrevligt lopp.
Det var första gången jag sprang ett terränglopp så det var en ny upplevelse.

Tror jag springer nästa år igen. Får se om jag ger mig på hela sträckan då, 90 km.
Här är en bild från slutspurten.

IMG_0633.PNG
Och en bild från prisutdelningen.

IMG_0634.PNG

Jag åkte hem på eftermiddagen. Skönt att sova i sin egen säng och få vakna upp med familjen.

Hej!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: