Skrivet av: Hanna Helsing | augusti 13, 2014

Löpsvacka, 34 km på Stockholm Ultra och inskolning

De senaste dagarna har träningen känts lite motig. Jag brukar oftast längta efter att få ta en löprunda men just nu har många av passen känts som jag sticker ut och springer för att få det överstökat. Steget har känts tungt men oftast släpper det efter några kilometer.
Jag tror den tunga känslan beror på att jag förra veckan började trappa ner lite på träningen. Eller är det kanske tävlingsnerverna inför UltraVasan som börjar spöka redan nu?
Jag måste ju erkänna att jag inte känner mig helt trygg med banan och dess terräng. Jag har inte en aning om hur tufft det kommer bli och då är det svårt att veta vilken hastighet jag ska lägga mig på. Jaja det är två veckor kvar och jag hoppas löpsuget hinner komma tills dess.

I lördags var det då dags för Stockholm Ultra Marathon. 5 milen startade kl.8:30. Jag tog vespan in till stan. Vid Djurgården var det full fart. De som skulle springa 10 mil hade då redan sprungit i över en timme. Varv efter varv efter varv.

Vi hade redan bestämt oss för att bryta vid 34 km, Sophia, Pär och jag. Det var skönt att bara ta det lugnt vid start och för en gång skull kunna njuta av stämning och den vackra banan mer än vanligt.
Här är vi innan start.

IMG_0502.PNG
Jag sprang i lugnt och behagligt tempo runt 4:30 och gjorde en liten fartökning efter 27 km i ca 5 km. Fartökningen gick dock sådär. Fick inte någon riktigt bra fart på benen. Sen några lugna kilometer för att varva ner.
Foto Johan Stegfors.

IMG_0503.PNG

IMG_0500.PNG

IMG_0504.PNG
Jag var lite sugen på att fortsätta men ville spara på kroppen och inte slita för mycket inför UltraVasan.
Vi var ett nöjt och glatt Ekerögäng efter loppet.

IMG_0499.PNG
Jag sprang i mina nya glasögon från x-kross. Idag fattar jag inte hur jag klarat mig utan dessa tidigare. Så himla sköna!
34 km löpning.

IMG_0491.JPG
På kvällen drog hela gänget iväg på trevlig kräftskiva hos vänner.

IMG_0525.PNG

IMG_0526.PNG

Sen började en ny vecka med inskolning för Melvin på hans nya förskola. Nu går barnen på samma förskola. Melvins plats ”försvann” så han fick fortsätta ett halvår till på den förra som var en garantiplats. Men det var superbra där också så det gjorde inget.
Jag kom ut på min löpträning ganska sent på kvällen. Egentligen skulle jag köra snabbdistans i skogen men jag var inte så sugen på det så jag körde backe istället. 3*80 s, 3* 60 s och 3* 40 s. Totalt 12 km kvällslöpning.
När jag kom hem gjorde jag lite styrketräning.

tisdagen fyllde jag 34 år och blev fint firad hela dagen.
På kvällen var det dags för fartlekspass med SATS och Urban Tribes. 8 km löpning. Nu börjar folk komma tillbaka från semestrar. Det märks på deltagareantalet. Vi var betydligt fler mot veckan innan.

Idag onsdag mötte jag upp Pär och Sophia och vi körde 15 km lätt distans. Efter passet körde vi lite cirkelträning med 9 olika övningar x 2.

IMG_0528.PNG

IMG_0527.PNG

IMG_0529.PNG

Något helt annat som även hänt som jag bara måste visa, är att Melvin har lärt dig cykla. Jag är så himla stolt och han med!

IMG_0486.JPG

Hej på er!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: