Skrivet av: Hanna Helsing | november 22, 2014

Adidas Supernova Glide Boost

Adidas Glide Boost var de första Adidas-löparskorna jag testade och tycke uppstod under den första löprundan.
Innan dess var jag helt inne på Asics löparskor.

De passar minna fötter, och mitt neutrala löpsteg perfekt.
De är lätta med en bra dämpning som ger en mjuk och studsig känsla.

IMG_1531.PNG
Nu har dessa älskade löpskor snart gjort sitt. Eller de får nog hänga med ett tag till men jag ska köpa ett par till.

Jag brukar göra så. Dels för att jag har svårt att kasta sådant jag tycker om och det är även bra att ha lite slitnare skor som en kan dra på sig på löprundor i dåligt väder eller på geggiga skogslöpningar. Så kan jag spara lite på mina nyinköpta skor.

Jag läste i Testfakta om ett test som gjorts på löparskor och enligt den forskningen håller löparskor minst 200 mil innan skons stötdämpningsförmåga eller stabilitet försämrats nämnvärt. I butiker brukar de rekommendera att en springer ca 130-150 mil för att sen byta.

Jag rekommenderar dig som springer regelbundet att åtminstone ha två löpskor parallellt att byta mellan. Ett par lättare och ett par med mer dämpning.

Jag köper oftast nya skor pågrund av slitage och för att det är så kul med nya skor och nya färger som piffar upp löppasset. Speciellt nu i höstmörkret.

Så dessa sköna skor och min ingång till Adidas härliga löparskovärld kommer få stå kvar ett tag till på skohyllan och även få sällskap av en modell nyare.

Adidas Glide boost har varit mig trogen under 2014. Hjälpt mig att springa in en tredje plats på Kungsholmenrunt. Hjälpt mig springa Stockholm Marathon under tre timmar och en andraplats på Ultra Vasan 45 km.
Och många långpass, intervallpass och backar på asfalt och terräng har det blivit med dem.

Jag är supernöjd med mina Adidas Glide Boost!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: